ВИДЕО ИГРИТЕ наспроти насилството и неактивноста на децата од постојаното седење, како негативни ефекти,  можат да помогнат во развојот на фини моторни вештини и координација. Насилните видеоигри треба да се избегнуваат затоа што имаат штетни ефекти врз менталниот развој на децата. Родителите треба да имаат влијание при одлуката за купување на видео игри.

Многу видео игри оценети како погодни за широка публика содржат значителни количини на насилство (64% со намерно насилство и 60% наградени играчи за повредување на ликот).

Гејминг

To Top