Презентација

TVB.mk   е прв  веб тв канал наменет за најмладата и најпребирлива публика, за која редовно недостига соодветна содржина. Со TVB  може да се забавуваат, информираат  и воспитуваат . Нашиот план е  да овозможиме телевизиски програм наменет за најмладите,  тинејџерите  и адолесцентите,  целосна содржина на македонски јазик, прилагодена на возраста. Особено се внимава на актуелноста на содржините, да се  атрактивни, но особено се  води сметка  на едукативно воспитниот момент.

TVB.mk е забавен, информативен  и едукативен  веб ТВ канал за млади.

НА TVB примарна таргет публика е младата популација,  а секундарно останатите членови од семејството

ЗА НАС

Продукција Божиловиќ повеќе од 15 години работи во копродукција со локални медиуми. Последните 9 години како независна продукција, продуцираме  и дистрибуираме  сопствени ТВ проекти.

Ја  согледавме потребата и големата празнина од Тв содржини наменети за најмладите, затоа  одлучивме да се фокусираме на квалитетна, едукативна, забавна и воспитна содржина наменета за најблагородната публика – децата и младите. Наши дела се : Мали Вести, Долго Топло Лето,  Малата  Фарма, Мојата професија, детскиот квиз „Мали Генијалци“ , Виртуелен Свет, Малата Редакција  и др.

Во процесот на создавање на идеата, се водиме само од една мисла, и тоа: секогаш новиот Тв проект да биде подобар  од претходниот и  и  да биде оригинален, затоа што со децата како публика не може да се манипулира. Кога  децата се  нашите крајни корисници, потребно е енергично  да се следат светските трендови, да се биде во  чекор со нивните интереси, за да им се задржи вниманието.

НАШЕ МОТО е : „Сите   носиме  одговорност, да воспитаме подобри генерации и  светот да им го оставиме  во подобра кондиција!“

Во намерата да се приклучиме кон светските трендови,  започнуваме со нов интернет ТВ канал насочен кон  младата публика,  кој ќе поттикнува,  креира  и  позитивно ќе  влијае на квалитетот на нивното живеење.

Станува збор за многуброен  аудиториум , а ние си поставивме за ЦЕЛ да допреме до нив, на јазикот на кој тие комуницираат меѓу себе.

Најмладата публика треба да расте и да се воспитува со проверени ТВ детски емисии, на македонски јазик , со   квалитетни содржини;

TVB  е  одличен промотер на животот на децата во државата  и потенцијалот од таленти во сите сфери.

СОРАБОТНИЦИ И СПОНЗОРСТВА

TVВ.мк  се финансира  и  работи со поддршка на  спонзори, реномирани компании и правни субјекти, кои знаат дека иднината на нивните брендови  е со младите. Младите  се идните авторитети, потенцијални купувачи и корисници.

Во нас гледаат добар соработник:

1.Компаниите со високо општествена одговорност и ориентираност кон заедницата; 

2.Компании  кои  ја препознаат вистинската вредност од постоењето на една ваква  едукативно забавна платформа за млади;

3.Компании кои знаат дека со разбирањето на потребите на младите ДЕНЕС , си ја зацврстуваат

 

За нашите пријатели /спонзори:

Со нас имате  двојно медиумско присуство:

–  Веб ТВБ каналот( 24/7 ),   

–  ТВ  медиумите (национален и регионални)

Со нас имате  двојно повеќе публика:

– примарна (младите) и

– секундарна публика (останатите членови од семејството).

 

Бидете дел од ТВ проектите, за да ја добиете довербата од  Вашиот идеален купувач, да ја проширите базата на лојални потрошувачи.

Сакаме да Ве слушнеме,ШТО ВАС  ВИ Е  ПОТРЕБНО?!

Ние во  TVВ Kids.mk   сме горди што правиме безбедна и квалитетна содржина, во која  децата можат да  уживаат и родителите можат да ни веруваат. Кога собираме лични информации како што се адресите за е-пошта и телефонските броеви, нема да бидат откриени или споделени со трети лица, освен ако ние експлицитно не посочиме поинаку, а  родителите / старателите  на детето се согласуваат со таквото откривање или ако тоа е потребно со закон.

За да бидете сигурни дека оваа веб-страница останува безбедна, забавна и едукативна, се обврзуваме на следново:

Собирање на информации

Информациите што ги собираме се речиси секогаш не-лични и не-идентификувачки (како на пример податоци за тоа како поголемиот број од  посетителите  го користат веб-сајтот), освен за натпревари (види подолу), и за некои активности на веб-страницата (видете подолу . Ако има друг исклучок, ние ќе ги запознаеме,  родителите / старателите на детето.

Никој нема да биде исклучен од нашата веб-страница, во случај да не остава лични информации. Сепак, учеството во некои активности на страницата како на пример  натпревари може да бара лични информации. Кога бараме лични информации (како e-mail адреса или телефонски број), таа се користи само за таа конкретна активност и ќе биде  контактиран, родителот / старателот. Личните информации се чуваат на сигурно место и се достапни, се  задржуваат онолку колку што е потребно за да ги исполнат целите за кои се собираат. Таквите информации нормално се уништуваат откако ќе утврдиме дека повеќе не е потребно да се задржат таквите лични податоци и таквото уништување се одвива во рок од шеесет дена од таквото определување.

Натпревари

Децата можат да земат учество  во натпревар на TVВKids.mк преку нашата веб-страница. Ако ученикот е под 16-годишна возраст, ние бараме   родителска согласност пред поднесување на лични податоци. Во онлајн формуларот за влез, можеме да побараме име, возраста и информации за ученикот и родителот. Овие лични податоци се собираат и се користат единствено заради комуникација со родителите / старателите  и доделување награди од  натпреварите.

Ако учесникот  на натпреварот е под 16-години и победи на натпревар на нашата веб-страница, потребна е согласност од родителот офлајн (по пошта, факс или телефон) пред да ја испратиме наградата.

Поднесување на содржини за деца

Некои активности на веб-страницата, како што се натпревари, може да побараат од децата,  да ни испратат приказни, уметнички дела, фотографии или други содржини.  Родителската согласност мора да биде наведена пред да се достави содржината на децата. Ние ги следиме сите содржини за деца кои ги добиваме пред да се  објавуваат на веб-страницата или каква било понатамошна јавна дистрибуција. Сепак, родителите и законските старатели во крајна линија се одговорни за   сигурноста дека содржината  е соодветна и ненамерно не открива лични податоци. Бараме од родителите и законските старатели внимателно да ја разгледаат содржината на деца пред да ја поднесат.

Содржините наменети за деца пред  да бидат објавени на нашата веб-страница ќе бидат идентификувани само по име, возраст и град / регион.

Информации за најава

TVВKids.mк не бара препознатливи информации при креирањето на корисничко име и лозинка. Кога ќе биде побарано да креирате корисничко име, препорачуваме да користите информации кои не се лични за идентификација.

Роденденски сегменти

За нашиот сегмент – роденден, во кој можеби ќе сакате да бидете домаќин  на TVВKids, да  пренесете роденденски поздрав до вашето дете на нивниот роденден. Го собираме името и возраста со цел да го објавиме роденденот на тој гледач Погледнете го делот за родендени на страницата за најчесто поставувани прашања за повеќе информации за тоа како да испратите барање за роденден. Во моментов сите барања мора да бидат доставени по пошта.

Пораки до TVВKids.mк

Кога е-пошта е испратена до TVВKids.mк, времето на испраќање на пораката и адресата на која е испратена IP адресата може да бидат запечатени со пораката. Ова ги штити TVВKids.mк, , персоналот на TVВ и јавноста, од потенцијално заканувачки пораки. Информациите со печат ќе се користат само во екстремни случаи кога сметаме дека е загрозена безбедноста.

 

Употреба на колачиња

Можно е неколку колачиња * да бидат поставени на вашиот компјутер додека вие или вашето дете посетувате TVВKids.mк. TVВKids.mк ги користи информациите од колачињата за да ги запомни претпочитаните страници и да ги подобри искуствата на нашите посетители на веб-страницата. Никакви лични информации никогаш не се зачувани во колачето TVВKids.mк, дури и ако вашето име или име на вашето дете, телефонски број или e-mail адреса е внесено на други делови на TVВKids.mк страните.

TVBKids.mk  не продава информации собрани од колачиња или  да ги користи информациите за цели поврзани со трговијата.

* Колачињата се информации што веб-страница ги поставува на хард дискот на вашиот компјутер, така што страницата може да се сети на вашата претпоставка

Следниве правила ја регулираат Вашата  употреба  на TVB Kids.com. Правилата што се наведени овде се однесуваат на сите материјали, онлајн комуникации и други информации што се или стануваат достапни на TVБ Kids.mк.

Сопственост на веб-страница и содржина

TVВ  или ја поседува содржината содржана на оваа веб-страница (вклучувајќи го и целиот текст, слики, фотографии, илустрации, уметничко дело, графички аудио и видео клипови и компјутерски софтвер) или е овластен стекнувач на лиценца.

Оваа страница е предмет на закони за интелектуална сопственост. Секое копирање, репродуцирање, менување, јавно изведување или прикажување, прикачување, објавување или пренесување на содржина, освен онака како што е дозволено овде, е строго забрането. TVВ не дозволува да копирате или да ги префрлате содржините на страницата освен под услов вашата цел да биде за лични некомерцијални цели и дека соодветните известувања за сопственост, каде што е применливо, остануваат непроменети.

Одрекување и ограничување на одговорноста

Оваа страница може да содржи материјал што е обележан со трети лица. Може да содржи и линкови до веб-страници на трети страни. Во ниту еден случај TVВ не треба да се толкува дека одобрува превземање на производите или услугите на таквите други страни.

Посетителот / корисникот ја прифаќа оваа веб-страница како што е, и ја пребарува на свој ризик.

TVВ не презема одговорност за содржината објавена од други на оваа страница, а посетителите / корисниците на оваа страница признаваат дека објавените содржини не мора да ги одразуваат гледиштата или мислењата на TVВ.

TVВ не гарантира дека функциите и / или материјалите содржани на оваа страница ќе бидат безгрешни или непрекинати, или дека дефектите ќе бидат коригирани. Како таква, TVВ не презема одговорност за губење на податоци или други оштетувања или проблеми што ги претрпел вашиот компјутер, кои можат да произлезат од вашата употреба на оваа страница.

Сите мислења, совети или други коментари кои се појавуваат на TVВ kids.mк се оние на конкретниот експерт што ги обезбедува и не мора да ги претставуваат мислењата, советите или ставовите на TVВ. Пред да постапиш по секое мислење, совет или коментар од кој било експерт кој се појавува на TVВ kids.mк, гледачот треба да побара информиран совет од сопствениот експерт или професионалец.

Корисничко однесување и Правила на етика

Како посетител / корисник на оваа веб-страница, Вие го потврдувате и гарантирате дека сте: а) достигнале полнолетство и поседувате правна способност за склучување на овој договор и дека ги имате сите неопходни права во и на објавените објави ; или б) сте малолетен/а, но дека сте ги информирале вашите родители и тие ја одобрија вашата употреба на оваа веб-страница.

Вие понатаму  се согласувате дека:

  • Не е погрешен вашиот идентитет;
  • ќе се воздржите од објавување материјал наменет за понатамошни комерцијални цели и / или да промовирате бизнис или да генерирате приходи;
  • нема да објавувате или поврзувате со материјал што ги крши правата на другите, било да е нивната приватност, публицитет, интелектуална сопственост или сопственички права;
  • нема да објавувате, пренесувате или насочувате кон содржина која е клевета, вулгарни, непристојни, порнографски, заканувачки, омразни, навредливи или вознемирувачки;
  • нема да објавувате содржини што ќе наложат некој да изврши кривично дело или што е на друг начин незаконско или во спротивност со кој било закон;
  • нема да објавувате содржини кои може да содржат или да предизвикаат компјутерски вирус, тројански коњ, црв, временска бомба, несакана или синџирска пошта, спам или споредлив уред; и
  • нема да собирате информации за други корисници на оваа страница, вклучувајќи ги и нивните e-mail адреси.

Резервација на права

TVВ го задржува правото да ја следи содржината објавена на оваа страница, иако  не е  обврзана да го прави  тоа. Без оглед на горенаведеното, TVВможе да ги отстрани содржините кои смета дека  се несоодветни .

TVБ  го задржува правото да ги открие деталите за секое објавување до органите за спроведување на законот, доколку таквото откривање може да биде законски потребно, да ја смени секоја карактеристика на оваа страница и да ги искористи доставувањата на посетителите / корисниците како што е опишано подолу.

 

Пријави/ поднесување содржини (доставување)

Оваа страница содржи интерактивни компоненти кои им овозможуваат на посетителите / корисниците да објавуваат коментари и да поднесуваат приказни, уметнички дела, фотографии или други содржини (наведени во Политиката за приватност како содржина за деца) и во понатамошниот текст како Поднесување/а. Со ова се согласувате дека со  самото  поднесување Пријави , бесплатно на TVБ , му давате  авторски права, како и  постојана, неограничена, неотповиклива и светска лиценца за користење, копирање, јавно изведување или прикажување, пренесување или дистрибуирање, преведување, прилагодување и креирање  на дела од било какви Поднесоци кои ги доставувате, како и правото на сублицензирање на некое или сите такви права на трети страни.

Вие се откажувате од сите морални права во вашето  Поднесување /а  во корист на TVВ, и Потврдувате  дека немате никакви очекувања од тоа.

To Top