6 ЗАБЛУДИ ЗА ТРЧАЊЕТО

Трчањето е актуелно, но секој рекреативен тркач сигурно се сретнува со многу заблуди во врска со трчањето, а ние ќе ги споделиме најголемите заблуди по наш избор.   Трчањето е здодевно Кога имате некаква цел пред себе, тогаш неможе да ви биде здодевно. Можеби вашата цел е да ја намалите телесната тежина, можеби само да […]

Read More

ЈУТЈУБ Е НЕГОВ НАЧИН НА ЖИВОТ – Бобан Бошевски

Интернетот  ја замени телевизијата како медиум. Поголемиот дел од слободното време младите го поминуваат на Јутјуб гледајќи  интересни видео снимки  поставувани од луѓе на кои најчесто им е тоа само забава. Јутјуб на младите луѓе  им дава слобода на изразување, можност  во исто време да бидат  видени од многу луѓе, а притоа може и да […]

Read More

ANNIE – МЈУЗИКЛОТ И НА ДОМАШНА СЦЕНА

Инспириран од популарниот стрип на Харолд Греј – ,, Малото сираче Ени“, мјузиклот за прв пат бил изведен на сцената на Бродвеј, во 1977 г. е добитник на седум Тони награди (Tony awards) за најдобар мјузикл, а на истата сцена е изведуван преку 2000 пати. Со сите свои  пријатните и непријатните доживувања  Ени,  на 16.мај премиерно во Драмскиот театар […]

Read More

НАЈДОБРИТЕ ГЕЈМИНГ МАУСИ

Со се повеќе производи на пазарот, во денешно време може да е прилично тешко да се одбери најдобар гејминг mouse.  Сепак покрај сите производи, еден дел се оние најдобрите кои се издвојуваат од останатите. За да биде најдобар гејминг mouse, мора да поседува 3 работи, а тоа се комфорт, перформанс и можност за уредување. Кога […]

Read More

ЗБУНЕТА ГЕНЕРАЦИЈА И ДРАМСКОТО СТУДИО ART&MEDIA

ДРАМСКОТО СТУДИО АРТ И МЕДИА Со ТЕАТАРСКИ ПЕРФОРМАНС „ЗБУНЕТА ГЕНЕРАЦИЈА“ ГОДИШНО  ПРЕТСТАВУВАЊЕ   Трета година   големата група деца во Драмско Студио АРТ и Медиа, стекнуваат вештини за сценска и медиумска работа. Учат по мултиталент програма. Овогодинешното  претставување на својата работа, одлучија да го направат на 21 февруар,  Денот на мајчиниот јазик.    

Read More

GAMING CLOUD, ИДНИНАТА НА ВИДЕО ИГРИТЕ

Од Google очекуваме стриминг сервис за видео игри – наместо играње на скапи конзоли и компјутери, игрите ќе можеме да ги стримаме и да уживаме играјќи на разни уреди. Како на пример и  Netflix, ќе треба да се плаќа месечна претплата, а корисниците ќе можат да ги имаат сите игри од тој сервис, затоа нема […]

Read More

ГЕЈМИНГ ЗОНА

НАГРАДИТЕ ЗА PS4 ЗА 2018 И ЗА ФИНАЛНИОТ ДЕЛ НА 8ТА СЕЗОНА НА ESL PRO LEAGUE Вљубениците во гејминг сигурно сакаат да знаат кои игри за плејстејшн понесоа награди за 2018 година. За игра на годината беше избрана God of War,која зад себе ги остави останатите номинирани како што се:Assassins Creed Odyssey,Spiderman,Celeste,Monster Hunter и Red […]

Read More

Со спортот на Ти

Спортот е од исклучително значење за човечкото тело. Активното учество во спортот има позитивно влијание врз детето и врз неговиот психофизички развој. Се смета дека најдобрата возраст за децата да се спортски активни е шестата години, додека децата над дванаесет треба да го изберат посакуваниот спорт, на кој ќе треба да се посветат посериозно. Постојат […]

Read More

Инфо Тинс

Тинејџераството е период во кој се чувствуваме како бунтовници без причина, Тој преоден период од мало во големо дете, секој поеднинечно го доживува различно, но во едно се согласуваме и тоа дека е потребно да се воспостави здрава комуникација со тинејџерите, за подобро да го разберат светот околу себе. Тинејџерите ги рангираат медиумите како водечки […]

Read More

Виртуелен свет

Ако на радиото како  медиум, му биле потребни 38 години, да ја достигне бројката од 50 мил. аудиториум, интернетот како медиум тоа го постигна за 5 години. Ккао што се зголемува бројот на корисници, така се зголемува бројот на злоупотреби на интернет. Наша е одговорноста, новите генерации да ги едуцираме, информираме и заштитиме од интернет [...]
Read More
To Top