СПОРТСКА АКАДЕМИЈА Битола расадник на таленти

Дали во нашата држава, децата со талент за спорт, имаат услови за соодветна едукација и поддршка Спортската Академија во Битола,насока фудбал,  работи со оптимални услови и стручен кадар. Во изминатите седум години успешна работа,  две генерации на матуранти се стекнаа со гимназиско образование.   „Големо внимание се посветува на практичната настава. Еден училишен ден започнува […]

Read More

6 ЗАБЛУДИ ЗА ТРЧАЊЕТО

Трчањето е актуелно, но секој рекреативен тркач сигурно се сретнува со многу заблуди во врска со трчањето, а ние ќе ги споделиме најголемите заблуди по наш избор.   Трчањето е здодевно Кога имате некаква цел пред себе, тогаш неможе да ви биде здодевно. Можеби вашата цел е да ја намалите телесната тежина, можеби само да […]

Read More

Со спортот на Ти – Куглање Финале

Атмосферата на Турнирот  достигна кулминација со позитивната енергија од младите куглари, надополнета со присуството на Димитар Андоновски, како и хуморот на Марјан Ѓоргиевски.  Сите се чувствуваа како победници, затоа што тренерите беа задоволни, од тоа што го покажаа кугларите,  со тренинзи за толку краток период. Секоја победа  треба да се прослави со победничка торта, а […]

Read More

Со спортот на Ти – Куглање турнир

Турнирот овозможи  забава, одлично искуство за младите куглари, а помеѓу ВИП гостите имаше и неоткриени таленти за куглање. Победи тимот број 1, во кој учествуваше и градоначалничката на Општина Битола. Сите куглари беа наградени од кугларскиот клуб Пелистер, победничката  торта ја сечеа  заедно, им посакуваме успешна кариера на сите!!!

Read More

Со спортот на Ти- Куглање- Правила на игра 2, емисија 2

Во оваа емисија ќе ги запознаете натпреварувачите и тимовите кои учествуваа во турнирот за куглање. Погледнете што кажаа натпреварувачите кои се со куглањето  на Ти. Не само тоа, ќе се запознаее подетално со куглањето и правилата на игра, ќе научите што е всушност куглање, и ќе можете да кажете, после прегледувањето на емисијата, дека сте […]

Read More

Со спортот на Ти – Куглање 1

Што значи тоа ,,Со спортот на Ти?” Тоа значи дека спортот ви е близок, тоа значи дека спортот е ваша тема. Секој дневно слушаме дека спортот е важен за здравјето и психофизичкиот разбој на детето на  детето… Повеќе околу тоа ќе проследите во првата емисија на серијалот на емисии Со спортот на Ти. Ако не […]

Read More

Со спортот на ти

Спортот е од исклучително значење за човечкото тело. Активното  учество во спортот  има позитивно влијание врз детето и врз неговиот психофизички развој. Се смета дека  најдобрата возраст за децата  да се спортски активни е  шестата  години, додека децата над дванаесет треба да го изберат посакуваниот спорт, на кој ќе треба да се посветат  посериозно. Постојат бројни поделби на спортот и тешко […]

Read More
To Top