ANNIE – МЈУЗИКЛОТ И НА ДОМАШНА СЦЕНА

Инспириран од популарниот стрип на Харолд Греј – ,, Малото сираче Ени“мјузиклот за прв пат бил изведен на сцената на Бродвеј, во 1977 г. е добитник на седум Тони награди (Tony awards) за најдобар мјузикл, а на истата сцена е изведуван преку 2000 пати.

Со сите свои  пријатните и непријатните доживувања  Ени,  на 16.мај премиерно во Драмскиот театар во Скопје.

Првиот лиценциран бродвејски мјузикл за деца и младинци Ени Јуниор, е проект на здружението за инклузивно и неформално образование КРЕО-АКСИС од Скопје во чии рамки е формиран хорот Креативо.

Наташа Лалчевска, музички педагог и хорски диргент е музичкиот директор кој стои позади реализацијата на овој проект.

To Top